despre arta si pictura in engleza
 
 
  • Agora Art Studio
  • Bazele desenului si culorii - initiere in pictura hobby
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
adulti pictura agora art studio

Despre arta, serios si in joaca!

 
Profesori si invitaţi 

 

 

INVITAT SPECIAL pentru seminarii:

                    
PICTORUL
MARIN GHERASIM
Presedinte de onoare al Uniunii Artistilor Plastici din Romania

 » Activitate - Curriculum Vitae

Este unul dintre cei mai importanti pictori ai artei contemporane romanesti.

“Privind retrospectiv constat ca drumul meu de pictor a fost, pana la un moment dat, plin de meandre. O neliniste a cautarii si intelegerii propriei lumi interioare dar si a celei din afara mea m-au facut sa schimb mereu strategiile exprimarii mele ca pictor, sa le adaptez nevoilor mele launtrice, sa le fac sa exprime momentul (psihic, sufletesc, intelectual) in care ma aflam. Mereu am avut sentimentul ca pictura este jurnalul meu zilnic, ca este o seismograma fina, fidela a ceea ce se petrece cu mine. Mereu am pus pictura mea in legatura cu viata mea, cu devenirea ei.”

Marin Gherasim
(Din Jurnal de atelier, XII 2005)

» Expozitii Marin Gherasim

 

Indrumator sedinte pictura:

ALINA GHERASIM
Director Agora Art Studio Grup

Copyright Foto: Mihai Constantineanu - Portret
Copyright Foto: Marius Caraman - Lucrari

Absolventa a Academiei Nationale de Arte Bucuresti la sectia Scenografie. Ca student si proaspat absolvent lucreaza proiecte de scenografie si participa la numeroase expozitii si seminarii pe teme de arta si art terapie. Senior Art Director la importante agentii de publicitate, Grey Worldwide si Saatchi&Saatchi, Bucuresti. Lucreaza in cadrul fundatiei Belizarie in calitate de director artistic. Dezvolta programe pentru fundatie, organizeaza expozitii, si este implicata in programele de art terapie. In prezent director general al Agora Art Studio Grup.

Membra a Uniunii Artistilor Plastici din Romania
sectia Pictura, Bucuresti.

  Alina Gherasim Arhitectura Gradinii 3  Alina Gherasim  Arhitectura Gradinii 2  Alina Gherasim Arhitectura Gradinii 4

Expozitii si premii (selectie):

Expozitia « Filocalia », Expozitie de grup Galeria Dominus, Bucuresti, 1994
Expozitia Dialogul Libertatii – Galeria Galla, Bucuresti, 1998
Salonul Municipal de Arta, Galeria Etaj 3\4, TNB Bucuresti Quadrienala de Scenografie de la Praga, Expozitia comemorativa a Academiei de Arte 1895-1995, Galeria Etaj 3\4 TNB, Bucuresti, Studioul « Casandra » - Scenografia (decor si costume) pentru spectacolul « Burghezul gentilom » de Moliere 1996, Galeria Apollo – Expozitie de grup 1998, Berna – Elvetia – Expozitie de grup la Asociatia Artistilor Plastici, 1999, Frauenfeld – Elvetia – Expozitie de grup 1999, Expozitia Infanta, Galeria Etaj 3\4, Teatrul National Bucuresti,
« Salonul National de Arta Contemporana » Ramnicu Valcea, 2011 Bienala Internaţională de pictură, grafică, sculptură - Meeting Point ARAD 2011,
Primeste Mentiunea speciala pentru grafica.
2013 – Bucuresti Galeria Caminul Artei Etaj – expozitie personala “Arhitectura Gradinii” (februarie – martie)
2013 - Bucuresti Galeria Caminul Artei – Expozitie de grup “Seductia unghiului drept” (iunie)
2013 – Arte in Bucuresti – galeria Caminul Artei (septembrie), Bucuresti
2013 – Grafica Romaneasca 2013 - galeria Caminul Artei (octombrie), Bucuresti
2013 – “Gradini, Chipuri, Zidiri” – expozitie Alina Gherasim – Marin Gherasim, Calpe Gallery Timisoara (8-26octombrie 2013)
2013 - “Gradini, Chipuri, Zidiri” – expozitie Alina Gherasim – Marin Gherasim, galeria Forma – Deva (8 noiembrie – 26 noiembrie 2013)
2013 - Bienala Internaţionala de pictură, grafică, sculptură - Meeting Point ARAD 2013
(noiembrie 2013 – ianuarie 2014)
2014 – Grafica romaneasca – expozitie de grup la Muzeul de Arta Chisinau (februarie – martie)
2014 – Salonul Mic Bucuresti (aprilie – mai), galeria Caminul Artei Bucuresti – nominalizare pentru premiul UAP al Salonului.
2014 – ICR Lisabona si Casa Pessoa – participare la expozitia “Desenandu-l pe Pessoa. Mastile poetului.” (vernisaj 14 mai 2014)
2014 – Arte in Bucuresti – Explorari urbane – Galeria Simeza (septembrie), Bucuresti

Lucrari de pictura in colectii din Romania, Elvetia, Germania, Anglia

 

 


 

 

Indrumator de specialitate:

Corina Damian

Născută la 24 februarie 1981 în Bucureşti, licenţiată în Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării la Universitatea din Bucureşti. A participat la training-uri de tehnici de redactare şi scriitură, are experienţă în mass-media şi este pasionată de literatură şi scriere creativă. Membru al Fundației Belizarie, are ani de experiență în educația copiilor prin arta plastică. A fost îndrumător şedinţe de pictură pentru copii în cadrul programelor de cercetare ştiinţifică şi creaţie artistică „Culorile Lumii” şi „Corabia Vacanţei” pe care Agora Art Studio le-a realizat în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

 


Indrumator de specialitate:

Profesor Pictor AMELIA ELENA GHERASIM
 » 
Activitate - Curriculum Vitae

Nascuta la 29 iulie 1940 la Pitesti in familie cu origini elene.
Face studii medicale, specialitatea pediatrie si este absolventa a Academiei Nationale de Arte in anul 1966. Membra a Uniunii Artistilor Plastici din Romania la sectia pictura, expune lucrari de pictura in numeroase expozitii nationale si internationale. Are picturi in colectii de stat si private nationale si internationale.

Are o indelunga activitate in cadrul invatamantului artistic. In cadrul activitatilor din domeniul binefacerii, coopereaza cu asociatii si fundatii umanitare si dezvolta numeroase proiecte in beneficiul copiilor si tinerilor cu probleme. Membru titular al Uniunii Elene din Romania.

 
 
"Euritmie 1" - acrilic pe panza, dim. 45cm/45cm, iulie 2003
 
 

Despre artista: Nascuta la 29 iulie 1940 la Pitesti in familie cu origini elene.
Face studii medicale, specialitatea pediatrie si este absolventa a Academiei Nationale de Arte in anul 1966. Membra a Uniunii Artistilor Plastici din Romania la sectia pictura, expune lucrari de pictura in numeroase expozitii nationale si internationale. Are picturi in colectii de stat si private nationale si internationale.
Are o indelunga activitate in cadrul invatamantului artistic. In cadrul activitatilor din domeniul binefacerii, coopereaza cu asociatii si fundatii umanitare si dezvolta numeroase proiecte in beneficiul copiilor si tinerilor cu probleme.

 
Argument artistic
Pictura Ameliei Gherasim Diamandescu se inscrie in zona unei arte abstracte de o mare sensibilitate, unde geometria si traseul riguros se regasesc intr-o magma de culoare senzuala, unde accentul pur de culoare isi gaseste lin curgerea intr-un context de griuri minerale. Rafinament si forta deopotriva, un discurs coerent si viu, o pictura care corespunde gusturilor unor privitori elevati.
 
 
 

"Euritmie 2" - acrilic pe panza, dim. 45cm/45cm, iulie 2003

 
 
"Euritmie 3" - tempera pe hartie, dim. 42,5cm/29,5cm, anul 2006
 
 
"Euritmie 4" - tempera pe hartie, dim. 42,5cm/29,5cm, anul 2006

Asistenti indrumatori
              si multi alti invitati din domeniul artistic, publicitate, media.

 

 


 
  • Jurnal de Atelier