Adam a luat-o pe Eva lui în brațe și a privit-o în ochi. Eva are ochi negri și adânci umbriți de gene dese. Privirea ei se cufundă în privirea lui ca în apele înșelătoare ale Tigrului. Scântei din ochii lui iau în stăpânire toată ființa ei. El îi strânge ușor încheietura mâinii. Nu ne putem preface că nu am aflat nimic, șarpele a fost cât se poate de clar, a spus Eva. Oare? se întrebă Adam. Pe Dumnezeu îl jignim, apoi îl căutăm asiduu o viață. Nu știu ce să zic. Nu știu cum să procedăm, zise Adam.
Se auzea behăit de capre. Din ce în ce mai tare. Băiatul a ciulit urechile. Tatăl nu părea interesat de zgomotele noi ce veneau din față. Fuioarele de ceață se întindeau la soare dispărând încet-încet. Un porumbel zburlit a țâșnit în fața lor. Nu prea mai avea pene dar tot putea să zboare. Prima capră, tare mititică, vai de ea, s-a oprit în fața tatălui. Tatăl a mângâiat-o apoi a luat câteva frunze dintr-o tufă și i le-a dat. Capra le-a mestecat tacticos în loc de mulțumesc. O femeie s-a apropiat. În urma ei veneau și celelalte animale. Femeia era îmbrăcată în negru din cap până-n picioare. Hainele erau cam zdrențăroase. Dar la ce să te aștepți în cazul ei. Chipul ei cam ars de soare păstra urmele unei frumuseți de care nu și-a dat seama niciodată. Sau poate numai în momentele în care a fost iubită. Orice femeie e frumoasă când e iubită. Dar cine să iubească o îngrijitoare de capre. E ca și cum ai iubi un porcar. E și el om. Nu?

Adam si Eva pe Facebook

Suntem împreună de cam cinci mii de ani. Cam mult. Aș zice eu. Eva. Stau pe malul stâng al Tigrului și mă gândesc. Când am fost izgoniți din Rai, sau mai bine zis din Grădina Domnului, am crezut că lucrurile sunt aranjate. Clare. Pe naiba. Nu era aranjat nimic. Când am ieșit de acolo, adică din Rai, am văzut că lumea era deja plină. Eu și iubitul meu Adam nu eram singurii oameni pe pământul asta. Care nu era singurul pământ din universul acesta. Care în mod cert nu era singurul univers. Ce naiba. Doar nu suntem așa naivi. Îl iubesc pe Adam. Pentru că e singurul care mi-a fost dat. Până acum. Deci totul e relativ.

Like.